image MOM Lukas Nissen
Danny Nielsen
01. september 2022 kl. 22:50
FC SYDVEST - Jelling 3-3 (2-3)
Sikke en medrivende og spændende kamp tilskuerne var vidne til, da vi tirsdag den 30. august tog i mod topholdet fra Jelling. Vi havde til lejligheden fået tildelt Bankparken og græsset og banen stod veltrimmet til at tage i mod en kamp mellem to hold, der efterlod alt hvad de havde på banen.

Jelling ankom lidt sent og fik derfor lige 7-8 minutter’s ekstra tid til at opvarmning, da Bankparken som bekendt ligger temmelig langt fra Tønder Hallerne og vi desværre ikke kunne/måtte benytte os af de omklædningsfaciliteter der er ved Bankparken.

Kampen:
Vi starter ud i vores foretrukne 4:3:3 formation, hvor vi stillede med følgende opstilling:

Victor

Det var også et FC Sydvest mandskab der tog teten i kampens indledning, hvor vi fik lagt et godt pres på Jelling, uden at det dog udmøntede sig i noget tælbart, men vi har dog i kampens indledning to forsøg fra distancen, hvor vi dog desværre ikke får afsluttet godt nok, på en Jelling målmand der ellers så lidt klejn ud.

Efter vores gode indledning, hvor Jelling’s træner af to omgange får råbt til sine spillere at kampen nu var startet, formår Jelling på deres første reele angreb med det samme at omsætte det til mål. De får efter 9 minutter spillet bolden op til deres særdeles fysisk stærke og boldsikre angriber, der fint lægger bolden af til en bagfra kommende spiller, han sender deres kant i dybden og desværre står vi forkert placeret og bliver overspillet i vores venstre side. Søegaard klarer flot den første afslutning, men deres store angriber er først på returen og får skovlet bolden mellem venner og fjender over til kanten, der fra en offside lignende position nemt kunne sparke bolden i mål til 0-1.

Det satte i den grad Jelling i gang og i de følgende 10 minutter, får de flyttet spillet over på deres præmisser og sætter nogle pæne angreb op, som udmønter sig i endnu en scoring efter 14 minutter. Endnu engang er det deres stærke frontangriber der er arkitekten bag målet og den bliver flot sparket ind oppe i nettaget fra ca. kanten af feltet. I det hele taget spillede Jelling i det meste af første halvleg en flot omgang fodbold, hvor det blev tydeligt at det er en sammentømret trup, der ved hvordan de vil spille fodbold og ved hvordan de får succes med det. Jeg indrømmer gerne at en del af det, de viste i store dele af første halvleg er noget af det, vi arbejder med at omsætte på træningsbanen.

Peptalken havde ellers været en af de helt store inden kampen, men det var først som om at vi fik overtaget, da vi endelig får sat et godt angreb op efter 18 minutter. Fra egen banehalvdel får spillet 1-2 og så sendt den op mod Lukas N., som overløber sin direkte modstander og lige akkurat når at sende bolden ind foran målet (før deres keeper kommer ud til en clearing) til en fremadstormende Victor, som kunne trille bolden i et tomt mål. 1-2 og vi var med igen!

I den grad med, for det virkede som om at det igen rystede Jelling mandskabet lidt og i den efterfølgende fase sidder vi på spillet, mens Jelling er farlige på deres måde at spille fodbold på. Med andre ord sad vi på spillet, mens Jelling producerede halv løse chancer. Efter 30 minutter kommer vi så på tavlen igen, da vi får overspillet deres venstrekant og Lucas N. kommer fri, ser op og laver et tidligt indlæg til en fremadstormende Lucas H. der first-timer bolden i mål til en forløsende 2-2 scoring.

Glæden varede dog ikke længe, for kun 4 minutter senere er vi uopmærksomme, ude foran vores eget felt og får ikke fulgt med vores direkte modstander. De får sendt bolden op på deres angriber der atter lægger af og deres centrale midt får sendt deres kant i dybden. Vores centrale defensiv tænker at det nok ender med en afslutning og løber derfor ikke med deres centrale midt, som dog bliver spillet fri lige inden for feltet og flot sparker den op i hjørnet uden chance for Søegaard i målet. Et mål der dog kunne være forhindret, hvis bare vi var løbet med vores mand. Grunden til jeg lægger fokus på dette er, at optrækket til målet var tydeligt og nøjagtig den måde Jelling havde spillet på hele første halvleg. Lige før pausen nærmere betegnet 34. minut blev det 2-3.

Lige netop 2-3 målet blev der også snakket om i halvlegen, hvor jeg tegnede og forklarede, hvordan jeg troede vi kunne flytte kampen over på vores præmisser. Jeg ønsker ikke at tage æren for vores anden halvleg, menom det var pausesnakken og forklaringen, eller blot vores fightervilje skal jeg ikke kunne sige, men vi var som forvandlede i anden halvleg, hvor der stort set kun var 1 hold på banen.

Jelling kommer i hele anden halvleg kun frem til 2 halvforkølede forsøg, hvor vi med godt forsvarsspil får afværget de mand til mand situationer, som deres stærke angriber selv skabte. Vi fungerede således i den grad som en enhed og når han havde snydt en af os, tog en anden over og gjorde livet surt for ham. Vores forsvar spillede i den grad en overbevisende anden halvleg, hvor intet blev tilladt.

I den anden ende udmøntede vores stærke defensiv sig i et massivt overtag der gav pote efter 49 minutter.  Jelling forsøgte at flytte spillet frem og vi lykkedes med at overspille deres fremrykkede bagkæde og Victor får på en flot omstilling fra os, spillet Lukas N. alene igennem med målmanden. Lukas N. svigtede ikke og bragte os sikkert på 3-3. Det gav endnu mere blod på tanden og i den efterfølgende fase kommer vi frem til flere farlige angreb og 2 hjørnesituationer der burde have givet mål.

Efter 54 minutter er vi i den grad uheldige med at et flot og gennemspillet angreb, ender med at Lukas H. sparker bolden på overlæggeren. Blot 2 minutter senere har vi frispark i vores højre side. Gustav spiller en perfekt bold ind i feltet og Muscharraf er tilstede og bringer os på 4-3…..troede man, for dommeren var den eneste der havde set et offside i den situation. Desværre en klar fejlkendelse og nej jeg vil ikke bruge det som en undskyldning, men klagesangen fra Aarslev gentager sig bare her, hvorfor kan de ikke indrømme de laver en fejl og hvorfor bliver målet i første halvleg til 0-1 ikke dømt, men den her som kunne bringe os på 4-3 bliver dømt.

Efter 63. minutter er Lukas N. atter på spil og får en friløber a’la den han scorede på til 3-3. Denne gang kommer deres målmand godt ud af målet og får afværget Lukas’ noget forkølede skud.

Vi var i total kontrol og 4 minutter senere er det igen overlæggeren der er i vejen for at bringe os på sejrskurs. Jeg kunne bare kopiere teksten ovenfra, får vi får os igen spillet igennem deres forsvarskæde, efter at de forgæves forsøgte at flytte spillet op på vores banehalvdel og igen er det Lukas H. der er på spil. Det var som om tiden stod stille i mens bolden via en følt inderside og i en flot bue fløj mod målet – Jelling målmand havde givet op, men blev atter reddet af overlæggeren.

Vi satsede de sidste 3 minutter plus tillægstid, ved at rykke Mads frem i angrebet, men det blev ikke til andet end nogle sporadiske besøg i deres felt, som dog ikke udmøntede sig i andet end to hjørnespark til os i slutfasen.

Vores helt klart bedste kamp i sæsonen hidtil ender 3-3 og som det kan læses af ovenstående havde det ikke været ufortjent hvis vi var løbet med sejren. Noget Jellings træner også bekræftede efter kampen – de var nogle flinke og rare mennesker der takkede for en særdeles god kamp, hvor de ”kunne være glade for de ikke havde tabt 6-3” som han sagde.

Efter kampen blev kampen spiller kåret og ligesom alle de andre gange, løber vores Man of the Match med en præmie på et gavekort til en sort sol vaffel fra Is’n kram i Højer. Denne gang vidste gutterne godt hvem der skulle have den og de tog ikke fejl, for Lukas N. der spillede en helt ny position til dagens kamp, kronede sin indsats med 2 assists og et mål i denne topkamp.

På lørdag venter sæsonens længste tur, når vi klokken 11.00 gæster Kerteminde – vi håber ikke turen sidder i benene på drengene, men satser på vi kan bringe 3 point med tilbage til Sønderjylland lørdag. Tag gerne med og støt drengene, de er sgu nogle seje gutter er de.