Menu

Videre i pokalen og videre i pokalen

image
Danny Nielsen
09. maj 2021 kl. 07:05
Toftlund - HØJER//TØNDER 2-5 (1-3)
I tirsdags var vores Jyllandsserie damer et smut til pokalkamp i Toftlund. Når man er det højere rangerede hold i pokalen betyder det som altid at man skal optræde på udebane og da Toftlund frister en tilværelse i Serie 1, var det os der gæstede Toftlund.
Efter sidste sæsons pokaleventyr der først sluttede efter at vi på hjemmebane røg ud efter en heroisk fight foran over 200 tilskuere på HØJER STADION der først fandt sin afgørelse i forlænget spilletid mod Aalborg Freja fra 1. division. Var det med spænding at vi nu tog hul på et nyt pokaleventyr. Vi synes alle det er fedt at spille disse pokalkampe og de giver en mulighed for at få testet spillertruppen af, da pokalen på ingen måde negligeres men dog har 2. prioritet i forhold til turneringen.
Toftlund havde lagt ud med et nederlag og en uafgjort i deres 2 første kampe. Men nederlaget var kommet mod et Varde hold der på dagen stillede med flere spillere der til daglig huserer på deres 1. divisionshold, så det nederlag skulle man nok ikke lægge så meget i. Toftlund var en kendt modstander dengang pigerne stadig huserede i serie 1, så det var bestemt et hold der skulle tages seriøst.
Den mark vi skulle spille på indbød ikke til poleret fodbold og jeg måtte give Toftlund træneren ret efter kampen, at det nok mere var til deres fordel, når nu de ville spille på fysik, fordi de ikke forventede at de kunne hamle teknisk op med os. En lille genistreg for de første 20 minutter af opgøret, var Toftlund faktisk det bedste hold og bragte sig også fortjent på 1-0 efter 16 minutter. 
Vores spil hang slet ikke sammen og vores pasninger bar i den grad præg af at vi spille på en græsplæne, der i den grad manglede at blive slået. Græsset var godt nok forsøgt slået et par dage forinden, men det lignede mere at græsset var blevet lagt ned i stedet for at blive klippet. 
Efter de første 20 minutter fik vi dog langsomt ædt os ind i kampen og kom også til nogle skud fra distancen. Efter 30 minutter foretog vi 3 udskiftninger, for alle der var med til pokalkamp var lovet mindst 60 minutters spil og de 3 indskiftninger gav i den grad pote, for blot 2 minutter efter stod der 1-1 på måltavlen. Paula Lorber Franquet sled og slæbte (som altid fristes man til at sige) oppe foran og vinder her bolden lige ude foran feltet. Resolut sparkede hun til den og bolden sejlede hen over en sagesløs Toftlund målmand til 1-1.
Herfra overtog vi fuldstændig styringen af kampen og skuddene haglede ned mod Toftlunds mål. Desværre ofte dog forbi mål, men efter 43 minutter gik den ikke længere og Emilie Leth Krag bragte os på 1-2 efter en sikker scoring, på en fornem assist fra Sofie Bertelsen. Vi nåede også at komme på 1-3 lige før pausefløjtet da Louise Rosager Larsen fra hendes kantposition finder Rebekka Hedegaard Linding tæt foran mål og Rebekka havde ingen problemer med at sparke bolden i kassen.
I halvlegen snakkede vi om at bevare momentum og spille bolden så meget rundt som banen nu tillod. Vi blev dog lidt for ivrige efter at lægge den afgørende aflevering de første 10 minutter, men da Krag efter 56 minutter modtager bolden i venstre side af banen, afdriblede hun fikst hendes modstander, tog et træk ind i banen og sparkede den op under overliggeren, til en 1-4 føring. Et flot mål (der kan ses på vores instagram side https://www.instagram.com/.../highlights/18152235367158140/) der helt sikkert slukkede det sidste håb Toftlund havde for at komme tilbage i kampen.
Krag var dog ikke færdig og efter 82 minutter bringer hun os på 1-5. Maja Boyschau Kjelgaard serverede en perfekt aflevering og Krag takkede for tilliden ved at sparke den sikkert ind.
Toftlund formåede 2 minutter senere at score et trøstemål så kampen endte 2-5. Vi stemmer som altid på kampens spiller når vi sejrer og atter engang (ja det lyder som en ridse i LP-pladen 🙂 ) var der mange om buddet. Det blev dog et opgør mellem Fedder og Thomsen og denne gang blev Maja Nygaard Thomsen vinderen med hendes 4 stemmer mod Fedder’s 3. Maja præmieres på tirsdag, da hun desværre ikke kan deltage i søndagens træning.
Vi er en runde videre i pokalen og allerede nu ved vi at vi er endnu en runde videre. Heldet tilsmilede os og vi er oversiddere i 3. runde. Det betyder at vi er kommet et stort skridt nærmere endnu en spændende/Sjov kamp mod en højere rangeret modstander. 
Vi er netop nu halvvejs i sæsonen og det benyttede holdet til i fredags at afholde midtvejs fest – en såkaldt temafest blev det til og lad mig blot afsløre at det var en ganske sjov aften 😊 vi er halvvejs og fører ubesejret den Jyllandsserie vi deltager i. Dog må vi bestemt ikke hvile på laurbærrene, for nu er vi det hold de andre vil slå og i vores næste kamp på tirsdag kl. 19.00 i Kolding mod Seest, kommer vi helt sikkert op mod et ravanchesultent Seest mandskab, der vil forsøge at hævne sig ovenpå 7-0 nederlaget i sæsonåbneren i Tønder.