Menu

Solen strålede, sikker sejr, samba scoring 6-0

image Holdfoto
Danny Nielsen
21. april 2021 kl. 12:43
Ribe/Hviding - HØJER//TØNDER 0-6 (0-4)

I et helt fantastisk lørdagsvejr midt i april, begav vi os klokken 12.00 mod Hviding, hvor slaget mellem Ribe/Hviding’s Jyllandsserie damehold og HØJER//TØNDER’s ditto skulle afvikles med kickoff kl. 14.00. Vi ankom nok et kvarter for tidligt, for sjældent har vi da haft så meget tid til at snakke tingene igennem i optakten. Som resultatet angiver kan det have haft en positiv effekt, men vi er dog alle enige om at det er for tidligt at være omklædt og klar til kampoplæg med over en time til kickoff 😊.

Efter en god og varm opvarmning, hvor vi lige fik tid til at vænne os til at temperaturnålen også i april kan snige sig op over 20 grader hvis man opholder sig i solen, var vi klar til kickoff kl. 14.00.

Ribe der ellers var startet med en skrivebordssejr da Hedensted valgte at melde afbud til deres første opgør, havde sidenhen tabt deres næste kamp med 3-0 i Kolding og da Hedensted så få dage før vores opgør mod hinanden bekendtgav at de trak deres hold fra Jyllandsserie, var det et Ribe hold der lå på sidstepladsen, der tog i mod os. Læg dertil at Ribe fortsat er uden superstærke Stine Knudsen (ja det er hende der har spillet ligahåndbold i København og faktisk har et dansk mesterskab på hendes CV), ja så var det et hold med ryggen mod muren der skulle møde ligaen’s 1. plads. 

Respekten var også til at føle på fra Ribe’s side og efter et par lige ved og næsten situationer skulle der trods alt stadig kun gå 10 minutter, før vi for første gang kunne række armene i vejret og juble over en scoring. Louise Rosager Larsen var rykket frem på kanten til hendes egen store glæde og hun takkede for tilliden ved resolut at banke bolden i kassen, på en fremragende pasning fra aldersveteranen 😊 Sofie Bertelsen.

Knap et kvarter senere, var Rosager atter på spil. Denne gang efter endnu et fint opspil, hvor Sofie Bertelsen sender Krag i dybden og Krag så ved fjerneste stolpe fandt en umarkeret Louise Rosager der for en gangs skyld ikke hamrede bolden over - men faktisk i mål 😊 til en 2-0 føring efter 24 minutter.

3 minutter senere var den gal igen – Lene Emilie Rahr blev sendt afsted og kæmper sig flot igennem på højresiden og med et flot cutback, finder hun en yderst umarkeret Emilie Leth Krag, der fra ca. 11 meter pletten ikke havde de store udfordringer med at udplacere målmanden. 27 minutter var spillet og det lignede allerede en afgørelse selvom 3-0 siges at være en farlig føring.

Pigerne havde dog ikke fået nok og i en periode, hvor vi på bænken var begyndt at overveje, hvordan vi skulle skifte ud til halvleg, kæmper Rosager sig igennem på den centrale midtbane og får sendt Krag afsted ned gennem midten. I en, en-mod-en situation med først en forsvarer og sidenhen målmanden, ved vi alle hvor farlig Krag er, eller gør vi 😊  Krag takkede dog for tilliden, ved at sparke bolden i mål med for hende det noget uvante venstreben. 4-0 efter 39. minutter og en stilling der holdt indtil pausen.

Her foretog vi 3 udskiftninger og gav debut til vores Argentinske troldkvinde i form af Paula Lorber Franquet der er kommet til op til sæsonen. Det var noget af et tilløb at få fremskaffet hendes spillerlicens og spilletilladelse, men fredagen inden vi skulle spille i Ribe, blev hun endelig klarmeldt.

Paula Lorber Franquet takkede også for tilliden, da hun efter 80. minutter satte panden på et hjørnespark, som Ribe ikke fik ordentligt afværget og efter at Krag kanonerede bolden på overlæggeren og bolden sprang ned i banen og op, fuldendte Paula i hendes velkendte fighterstil og headede bolden over en sagesløs målmand i Ribe målet til en 5-0 føring.

Sidste søm i kisten stod Liv Jacobsen for, da hun sikkert eksekverede det straffespark Ribe-målmanden begik på den friløber Paula Lorber, selv havde tilkæmpet sig ved at drible sig i gennem på midten i en situation, hvor Ribe-forsvarerne prøvede på at vinde bolden højt. Ribe havde kort forinden haft deres reelt eneste chance i kampen og på en afslutning der sad cleanet op ad stolpen, beviste Sarah Petersen endnu engang, hvor dygtig en målmand hun er, da hun lænkede skuddet forbi til et hjørnespark til Ribe. 

På netop dette hjørnespark sendte Ribe mange med frem og det efterlod os med en mulighed for en kontra, som blev eksekveret til fulde, blandt andet på baggrund af Paula’s flotte dribletur fra midten af banen.

Ribe trænerne mente efter kampen at de havde været heldige med ikke at få rødt kort på kampens sidste sekvens, hvor der blev begået straffespark på Paula, men de nye regler med ikke at blive straffet 2 gange for en forseelse burde have trådt i kraft her. Burde fordi dommeren end ikke gav Ribe-målmanden en henstilling og når man ser den video der faktisk er optaget af seancen, så kan man godt undre sig over at han ”nøjedes” med at dømme straffespark. Vi tænker dog at han lod det være ved dette, grundet stillingen i kampen og bruger så ikke mere spalteplads på kampens dommer 😊

Vi vinder sikkert 6-0 i en kamp der var afgjort til pausen. I pausen bad vi spillerne om at fortsætte med at spille koncentreret samt give sig fuldt ud, da vi skyldte de indskiftede spillere at give dem en ordentlig 2. halvleg også. Det lykkedes i en hvis grad, for vi havde flere gange optræk til flere scoringer og havde vi været skarpere på dagen, kunne Ribe heller ikke have brokket sig over hvis kampen var endt 8-0, som den gjorde sidst vi besøgte Ribe.

Det med 8-0 skulle lige nævnes, fordi da vi i sidste sæson havde vundet 8-0 over Ribe/hviding i Hviding, kom selvsamme Ribe/Hviding hold til Højer og frarøvede os muligheden for at spille med om oprykningen ved at slå os 3-4. Den gang var det Stine Knudsen der ramte dagen og gjorde livet surt for os og dette bruger jeg som advarsel til spillerne om, at det samme kan ske igen, hvis ikke man er klar. For der er ingen nemme kampe i Jyllandsserien og når Ribe/Hviding gæster Højer 28. maj, formentlig med Stine skal vi være klar på dagen.

Efter sejr, stemmer vi altid på kampens spiller og på en dag, hvor rigtigt mange leverede varen, blev stemmerne atter jævnt fordelt mellem flere spillere. Denne gang var det dog et opgør mellem Rosager og Jasmin, der endte med at Louise Rosager Larsen for hendes 5 stemmer mod Jasmin’s 3 blev/bliver udnævnt til kampens spiller – velfortjent tillykke herfra.

Næste kamp søndag den 25. april kl. 14.00 i mod Billund i Billund.