Menu

Sikker sejr i sæsonpremieren. Seest sendt hjem med syv scoringer i sviende nederlag

image Holdopstilling mod Seest
Danny Nielsen
29. marts 2021 kl. 23:00
Sæsonstart, Seest sænket, syv scoringer, sikker sejr

Det var et meget veloplagt HØJER//TØNDER mandskab der søndag den 28. marts tog i mod Seest i sæsonåbneren på kunststofbanen i Tønder. Desværre tillader Corona pt. Ikke at tilskuere må overvære kampen, hvorfor det kun var de forbipasserende der kunne overvære det flotte spil fra HØJER//TØNDER’S jyllandsserie damer.

HØJER//TØNDER holdet startede i frisk modvind og der skulle lige gå et par minutter, inden man fik sig indstillet på den stive kuling og kolde regn. Herefter var Seest sjældne gæster i vores felt, mens vi gang på gang tilspillede os gode muligheder. I betragtning af at der var tale om en premierekamp, var det en fornøjelse at der blev lagt mærke til af en forbipasserende sponsor fra Sport24 i Tønder, at pigerne faktisk diskede op med rigtig flot kombinationsspil. 

Efter 9 minutter blafrede netmaskerne for første gang. Emilie Leth Krag "Krag" blev sendt afsted i en duel mod Seest midterforsvar, der kun halvklarede tacklingen, Bolette Iversen "Bobo" opsnapper den løse bold og spiller bolden til Rebekka Hedegaard Linding "Beks" der bliver helt fri på kanten af feltet. Med en følt bold lægger hun den flot over i det lange hjørne til en 1-0 føring.

12 minutter senere er Beks igen på spil – denne gang efter et flot gennemspillet angreb i vores højre side, hvor noget af det vi havde trænet i løbet af ugen op til kampen, bliver omsat. Lene Emilie Rahr "Rahr" der var kommet ind for en halvskadet Bobo, kommer til baglinjen og finder en helt fri Beks, der sætter bolden op under overliggeren til en 2-0 føring efter 21 minutters spil.

I det 34. minut var det så Krag’s tur til at komme på tavlen. Opskriften var lidt den samme som ved 2-0 målet, hvor Rahr efter nogle flotte kombinationer bryder igennem og finder en helt umarkeret Krag, der nemt kunne prikke bolden ind til 3-0 som også var vores pauseføring.

Anden halvleg startede på samme måde som første. Vi skulle atter bruge noget tid på at vænne os til vinden, der nu var i ryggen på os. Vi nåede hen til det 63. minut inden vi atter kunne juble over en scoring. Hjemvendte Maja Nygaard Thomsen "Thomsen", der dannede et sikker centerforsvar sammen med Sofie Bertelsen "Bertelsen", tog sig af et frispark fra ca. 25 meter og sparkede flot bolden over/gennem muren og i det lange hjørne, set fra målmandens synspunkt. Kort forinden havde Maja ligeledes haft et nærgående frisparksforsøg, der kun med nød og næppe gik over mål.
I det 75. minut, var det så Maja Boyschau Kjelgaard "Boyschau’s" tur til at komme på tavlen. Liv Jacobsen omsatte coach Tommy Clausen Tommy’s velmente ord om, hvordan hun skulle bruge hendes fysik samt teknik og finder en helt fri Maja, der takkede for tilliden ved at sparke den op i nettaget til en 5-0 føring.

I det 79. minut bliver Bobo sendt i dybden af Bertelsen og sparker/laver et hårdt indlæg/skud, der totalt snød Seest ellers gode målmand, der måtte sande at hun ikke havde haft nogen chancer, selvom hun havde forventet et skud. Bobo indrømmede til træning i aften at det var et indlæg, men det piller intet fra det faktum at det var et flot skud.
Sidste søm i kisten stod Emilie Krag for, da hun efter et hjørnespark bliver spillet helt fri af Sophie Feddersen "Fedder". Krag svigtede ikke og efterlod målmanden uden chance og sparkede bolden sikkert ind til slutresultatet 7-0.

En helt igennem godkendt dag på kontoret. Der var gode præstationer fra samtlige spillere og da vi trænere drøftede, hvem vi mente der skulle være kampens spiller, var der mange om buddet. At en forsvarsspiller eller målmand ikke var med i ligningen, hænger sammen med det faktum Seest i 2. halvleg var meget sjældne gæster på vores banehalvdel. Som keeper Sarah sagde det ”jeg frøs godt nok i 2. halvleg”.
Mega stærk præstation der tegner godt for de kommende kampe – men som rækken er indrettet i år, hvor hele 5 af 8 hold rykker ned i serie 1, er der heller ikke plads til mange svipsere, hvis man vil undgå at havne på en af disse pladser.

Vi stemte som altid på kampens spiller efter en sejr og her blev det også tydeligt at der var mange om buddet, i det hele 8 spillere fik en eller flere stemmer. Da regnskabet blev gjort op, var det dog Beks der løb med hæderen og derfor får hendes navn printet på vores kampens spiller trøje, der snarest bliver at se på denne side.

Påskemandag byder på 2. kamp for damerne, når de skal en tur til nyoprykkede Kolding Q. Det bliver spændende at se, hvad en flok liga/vest reserver har at byde på. Denne kamp spilles påskemandag den 5. april kl. 16.00 i Kolding.