Menu

Dramatisk dommer, dårlig dag, dumt draw

image
Danny Nielsen
28. april 2021 kl. 12:11
Billund Q - HØJER//TØNDER 3-3 (1-2)
Jeg vil starte med at skrive at jeg på ingen måde vil pille noget fra Billund’s heroiske fightere, der på dagen gjorde livet surt for os, men som overskriften antyder, blev det på alle måder en mærkelig kamp, der blev præget af en dramatisk dommer (så har jeg forholdt mig politisk korrekt), en dårlig dag fra pigerne, der møntede ud i et draw der for læserne her, oversat betyder uafgjort.
Velankommet til Billund klokken 12.51 som aftalen lød på, måtte vi konstatere at et par piger atter måtte en tur i bødebogen, fordi de sidste vel først kom slentrende tæt på klokken 13.00. Jeg har af erfaring lært at en time før kickoff, KAN være for sent i forhold til at nå at blive ordentlig klar. Der er i den grad forskel på, hvor lang tid pigerne skal bruge på omklædning – og det var der også denne gang. I Ribe var truppen klar til optaktsmøde 12.55 efter at vi var mødt ind 12.45. I Billund var klokken 13.15 da Tommy og jeg måtte komme med vores bevingede optaktsord.
Der var stadig god tid og optakten blev egentlig også som forventet, selvom opvarmningsbanen lå et stykke væk og ikke ligefrem indbød til opvarmning. Til gengæld blev optakten af kampen denne gang alt andet end forventet, for allerede efter 7 minutter måtte vi indkassere et gult kort og hvilket et!!! 
Bobo kommer fri på højrefløjen og alene med målmanden der kommer ud af hendes mål, serverer hun en perfekt flad bold ind til Krag, der sparker den i et tomt mål. Der fra hvor vi stod, kunne man ikke tydeligt se om Krag var løbet i offside, men jeg tror i situationen at dommeren glemte at man ikke kan blive dømt offside, hvis man er bag ved den spiller der laver afleveringen. Bobo var nærmest på højde med det lille felt, hvorfra der sparkes målspark, da hun lavede tværafleveringen. Krag nåede med nød og næppe bolden og da hun vender sig om, bliver hun præsenteret for et gult kort! 
JA jeg indrømmer gerne her, at jeg nok er begrænset objektiv, men selv Billund-træneren og assistenten forstod efter kampen heller ikke det gule kort. Som Christoffer Hallas (Billund Q træner) sagde, fik hun jo slet ikke en chance for at stoppe skuddet, da dommerens fløjte lød, samtidig som hun havde sparket bolden ind. ET YDERST, YDERST TVIVLSOMT GULT KORT – der vel ikke engang kunne diskuteres om var berettiget. 
Det værste var egentlig at udgangspunktet for hvor bolden lå, efter at Krag havde sparket den ind og den var røget ud af netmaskerne igen, kontra der hvor dommeren mente offsidekendelsen var sket, der skillede maksimalt 1,5 meter – så at få gult kort for at ”sparke bolden væk” var simpelthen ikke en kendelse nogen kunne forstå. Den fik også Tommy og jeg op i det røde felt.
Selv i undertal, beholdte vi faktisk overtaget og efter 13 minutter er Bobo faktisk alene igennem, men vælger at afslutte fra kanten af feltet, i stedet for at gøre det nemme i situationen, valgte hun at prøve at lobbe bolden over målmanden, men desværre også over mål. Bobo fortjener al den ros hun kan få, for selv at skabe chancen og hun spillede igen en super god kamp, men i den situation, hvor man er i undertal, har man i den grad brug for at være skarp i de afgørende situationer. 
Bobo var dog ikke færdig med at sprudle og efter 15 minutter kommer hun igen fri på kanten – denne gang laver 2 Billundspillere dog sandwich på hende og selvom Billund’s spil var fysisk betonet så kunne denne situation godt have udmøntet sig i et frispark – fløjten forblev tavs og i samme sekvens bliver bolden sparket ud af farezonen for Billund og op mod vores felt. En ellers harmløs situation, hvor Jasmin kan lægge bolden tilbage til vores målmand, ender med at hun idet hun vil lave pasningen bliver skubbet i ryggen/siden, så hun nærmest ryger helt ud i de omkringliggende bander. Billund’s fysisk stærke angriber tøvede ikke og sparkede på hendes førsteberøring bolden i en bue over Sarah og bum, så var vi bagud 1-0 og Tommy og jeg stærkt uenige i dommerens tavse fløjte. Så uenige at han præsenterede os begge for et gult kort. 
Jeg ved godt jeg indtil videre har fået det til at lyde som om dommeren kostede os 2 point, men det er ikke fair overfor Billund, fordi jeg synes de fightede sig til et fortjent point, hvis man vurderer hvad de kom med og deres game-plan var. Men dommeren formåede 4 minutter senere atter at bringe sig i fokus og selvom jeg gerne vil stoppe denne klagesang, så fik denne kendelse uden tvivl, påvirkning på kampens udfald. 
Fedder kommer fri på kanten af feltet og bliver hægtet og dommeren råber højt fordel (så højt at alle kunne høre det), hun af-dribler to spillere og inde i feltet bliver benene i den grad sparket væk under hende af den selvsamme spiller som hægtede hende uden for feltet. Dommeres fløjte lyder og vi jublede allerede over at vi nu fik straffespark og hurtigt kunne komme tilbage i kampen. 
MEN AK NEJ – dommeren der gav Fedder fordelen, vælger at fratage hende fordelen igen, ved at dømme den første forseelse som han egentlig selv havde givet fordel på. Ja sorry det her er en klagesang – men jeg har aldrig, som i aldrig oplevet en lignende kendelse tidligere og jeg ville nogen gange håbe man havde video af sådanne sekvenser, for det kunne tjene til skræk og advarsel til andre dommere om, hvordan man i hvert fald ikke skal dømme i lignende situationer. Dommeren var sågar enig i forseelsen inde i feltet, men mente at den var påvirket af forseelsen udenfor. Tommy og jeg spurgte så, hvorfor overhovedet dømme fordelen, hvis hun ikke fik en fordel af det, hvortil han mente vi havde bragt ham i miskredit og nu måtte/skulle vi så begge forlade trænerområdet. Han ville ikke fløjte kampen i gang igen, før end dette var sket! 
Tommy og jeg har været i skarp dialog omkring dette og det er utilgiveligt at vi efter 19 minutter ikke længere må være tilstede og det kommer ikke til at ske igen, men når det er sagt, så sad der 2 unge gutter og så kampen et par rækker oppe på tilskuertribunen og de havde da heller aldrig oplevet en mere nærtagende og mærkelig dommer end dette. Det undskylder ikke Tommy’s og min fejl og pigerne fik også allerede i halvlegen, for vi måtte godt opholde os bag banderne en ordentlig undskyldning og den undskyldning har pigerne også sidenhen fået 2 gange. 
Det er heller ikke noget plaster på såret at Christoffer (Billund træneren) var helt og aldeles enige med os i de 3 nævnte situationer. Hans sympatiske svar efter kampen, hvor vi drøftede disse hændelser var at de kendte udmærket den dommer og var opmærksomme på inden kampen, at ”ham” skal man bare ikke kommentere på overhovedet. Den viden kunne vi også godt have brugt, men igen undskylder det ikke at pigerne delvis skulle klare ærterne selv efter 19 minutter. Delvis fordi vi som sagt måtte stå lige bag ved banderne…
Krudtet er brugt på at beskrive hvad der bestemt også fik udfald på kampen, men et kort resume af den fodboldkamp der så også blev spillet følger her: 
Vi har inden vi kommer på 1-1 en 100% chance til Fedder og en til Krag. 1-1 målet falder efter 39 minutter, hvor Rebekka Hedegaard Linding er faretruende tæt på med et frispark på kanten af feltet som deres målmand får lænket over. På det efterfølgende hjørnespark er det Lene Emilie Rahr Rahr der sparker den direkte ind, nok godt hjulpet af vinden.
Selvsamme Lene er på spil igen lige før halvleg, da Krag bryder igennem i en situation der lignede den hvor hun fik gult kort efter 7 minutter og serverer en perfekt bold ind til Lene, der denne gang ikke blev dømt offside og sparker den sikkert ind til en 1-2 pauseføring til os. 
Halvlegen blev brugt på at blive enige om at nu måtte vi glemme at dommeren gik os på og prøve at fokusere 100% på at vinde den kamp, vi nu trods alt var foran i. 
2. halvleg er 58. minutter gammel da vi kommer på 1-3 ved Emilie Leth Krag, der bliver assisteret af Bolette Iversen. Forinden der havde Lene dog haft en fri chance tæt på mål, hvor det lignede hun sparkede i jorden.
Efter 66 minutter reducerer Billund til 2-3 på et flot langskudsmål i en situation, hvor vi ikke får clearet bolden. Minuttet efter er vi dog meget tætte på en scoring til 2-4 men Billund’s fremragende målmand, kommer godt ud og afværger Bolette’s frie chance, som hun selv havde driblet sig til. 
Efter 70. minutter tester Maja Thomsen,  Billund’s målmand og i en heroisk redning, rammer hun ind i stolpen og må lade sig udskifte. Herfra ønskes der god bedring til en stærk keeper, der på dagen tog det hun skulle og så desværre også lidt til 😊
Resten af kampen forløb med masser af spil på midten og på en dag, hvor vi var påvirket af masser af andre faktorer (læs referatet igennem hvis man er i tvivl), lå det lidt og lurede at der kunne opstå nogle enkelte situationer, hvor Billund kunne blive faretruende. 
Som man ofte ser det, så kæmper underdogen en vis legemsdel ud af bukserne og favoritterne, som vi jo kva vores placering måtte betegne os som, får gummiben og det var desværre også tilfældet i søndags. Billund sendte i den tiltagende vind lange bolde ned mod os, da de havde haft succes med dette ved blandt andet deres føringsmål og på en sådan for Jasmin fint afværget og spillet bolden ud til Sidse på venstrebacken. Vi prøver at spille os ud af situationen, men taber desværre bolden på vores centrale midtbane, en fiks pasning til Billunds angriber der er med i presset omkring bolden gjorde at hun fik plads til at afslutte godt 5 meter ude foran målfeltet. Vinden og et sjovt opspring gjorde at bolden lige nøjagtig kilede sig ind ved stolpen til stor glæde for Billund pigerne og stor skuffelse for os. 
90 minutter var her spillet og i de resterende minutter som dommeren lagde til, var der et par faretruende frispark der blev lagt ind i vores felt, dog uden at de blev farlige i disse situationer og da dommerens fløjte endeligt lød, måtte jeg rose Billund for deres fightervilje samt konstatere at de på ingen måde bør ligge der, hvor de gør i tabellen nu. 
Christoffer Hallas det skal du nok få styr på – i hører hjemme i Jyllandsserien og du skal nok få vendt bøtten. 
Tak for kamp til Billund – når vi ikke vinder stemmer vi ikke om kampens spiller. 
Næste kamp er lørdag den 2. maj hvor vi på HØJER STADION tager i mod FC Horsens, der indtil videre har fået 3 point for deres sejr over netop Billund, så der venter os et spændende opgør, hvor vi forhåbentlig kan tilkæmpe os 3 point.