Menu

U19 vandt i uskøn affære

04. oktober 2020 kl. 18:58
For anden weekend I træk var U19-drengene udebane

Efter det drønærgerlige nederlag i sidste minut sidste weekend mod Haderslev, skulle Tønders U19-hold have oprejsning i dagens kamp ude mod Starup. Og lad det være med sagt med det samme; det blev til en 4-2-sejr og tre tiltrængte point. Men det holdt alt for hårdt undervejs.

Starup stillede sig noget forsigtigt an fra kampens begyndelse, og det gav Tønder masser af boldbesiddelse. Der blev spillet fornuftigt rundt og forsøgt med bolde i dybden. Kasper Bossen var i målhumør og nettede to gange i kampens første 23 minutter, og dermed skulle man tro, at roen ville sænke sig over gæsterne. Det skete desværre ikke. Der blev spillet for ivrigt frem af banen, og derfor blev det lettere og lettere for værterne at trevle angrebene op, som halvlegen skred frem. Derfor blev det ved 2-0 efter første halvleg.

Pausen blev brugt til igen at tale om fokus. Og om at selv om det lignede stor dominans og ensporet motorvej, så var det tydeligt, at Starup havde individuelle kvaliteter, som de forsøgte at profitere af på omstillinger.

Spillet blev ikke kønnere i anden halvleg. Mange fine enkeltmandspræstationer skabte alligevel muligheder for at udbygge føringen, men det skete ikke. I stedet fik Starup på bare tre minutter midtvejs i halvlegen udlignet til 2-2. Først fik en ellers velspillende Emil Schmidt ikke fat på bolden, som sneg sig ind til 1-2, og minutter senere faldt udligningen på et flot frisparksmål. 2-2 med godt 20 minutter tilbage.

Det ændrede egentlig ikke meget på spillet. Tønder havde stadig bolden meget og pressede ivrigt på, mens Starup stadig var farlige på omstillinger. Et gult kort til hjemmeholdet gav dog lige præcis Tønder det ekstra overtag, der skulle til for at score til 3-2 ved Magnus Schmøkel, og Starup nåede kun at være fuldtallige i fem minutter, før de modtog endnu et gult kort. I kampens overtid udnyttede Nicolai Mathiesen en friløber, han selv skabte, da han puffede bolden elegant uden om Starups bagerste mand og løb alene ned mod keeperen, som han sikkert passerede til 4-2. Alt for meget spænding. Men tre point. Trods alt.

Næste weekend spiller holdet på hjemmebane mod Glejbjerg.
Der er kickoff søndag 11. oktober klokken 12.00.